http://www.peachprosthetics.com/ louboutin outlet uk http://www.design4you.dk/ canada goose udsalg sac goyard pas cher canada goose pas cher http://www.studnet.dk/ moncler jakke tilbud prada replica Canada Goose Pas Cher Goyard pas cher Sac louis vuitton pas cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Goyard outlet http://www.viamatic.fr/ Monlcer Outlet https://www.hammerheads.nl/ polo Ralph Lauren pas cher Moncler Jakker Udsalg Parajumpers Jakker Udsalg Ralph Lauren pas cher http://www.psycoach-palacin.fr/ http://www.mercatiinternazionali.org/ https://www.usvirent.com/ Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher louis vuitton replica uk hermes replica uk louis vuitton replica uk Replica Bags Replica Bags Replica Bags hermes replica Doudoune Canada Goose Pas Cher YSL Replica UK replica louis vuitton handbags sac a main louis vuitton pas cher sac louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher sac a main louis vuitton solde
Aktie voor Aktie


Wat doet Aktie voor Aktie in Zuid-Afrika
In Kriel in Zuid-Afrika staat een opvanghuis voor kinderen met aids en HIV, vaak wezen, maar in alle gevallen kinderen die zijn verlaten en verwaarloosd. Het huis is mede opgericht door een familie uit Vleuten-De Meern. Aktie voor Aktie speelt hier een soort van achtervang. De ene keer gaat het om leer- of speelmateriaal, de andere keer om nieuwe vloerbedekking of om schilderwerk. Aids is in Afrika een groot probleem. Men gebruikt vaak geen voorbehoedsmiddelen en als de moeder aids heeft, heeft het kind dat net geboren is, meestal ook aids. Dit huis vervult daarom een belangrijke functie.

 

Geslaagde voordracht over opleiden in Kenia
Op 29 april organiseerde Aktie voor Aktie in De Meern een avond over beroepsopleidingen in Kenia. Adriaan Vrienten is al vijf jaar als vrijwilliger actief in het woongebied van de Massai, een volk dat leeft van de veeteelt. Hij kent de praktijk dan ook goed en mocht hier een volle zaal toespreken.

In zijn voordracht gaf Adriaan inzicht in de wijze waarop aan jongeren een opleiding wordt gegeven waarmee zij hun eigen inkomen kunnen verdienen. Adriaan liet zien hoe men omging met de ouders die een opleiding vaak niet nodig vinden omdat iedereen tot nu toe ging werken in de veeteelt. In deze bedrijfstak is nu onvoldoende werk voor alle jongeren, omdat door de betere medische zorg de bevolking sterk toeneemt. Analfabetische jongeren die hun dorp waarschijnlijk nog nooit verlaten hebben, moeten overgehaald worden om na een beperkte alfabetiseringscursus bereid te zijn om naar de grote stad te gaan om een leertraject te volgen. De eerste lichting studenten heeft allemaal werk gevonden of is een eigen bedrijf begonnen. En allemaal in hun eigen dorp! Terwijl er tot op heden geen arbeidsmarkt was (er was immers alleen veeteelt) verschijnen er nu bedrijfjes voor het repareren van brommers en auto’s, voor het maken van kleding en voor timmeren en metselen. Op deze wijze creëren de jongeren hun eigen arbeidsmarkt en zorgen ze ervoor dat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelingshulp.

Begrijpend lezen Brazilie

Voor Aktie voor Aktie was dit zeer leerzaam. Al enkele jaren zet deze vereniging zich in voor het opvangen en opleiden van kansarme jongeren in Brazilië. De omstandigheden in Brazilië zijn natuurlijk wel anders maar de problemen zijn heel vergelijkbaar. Ook daar is het moeilijk om jongeren te laten doorstuderen.. Adriaan Vrienten stelt dat het een hele generatie duurt alvorens een opleiding volgen in een analfabetische gemeenschap als normaal wordt beschouwd.

Vooraf werd de jaarvergadering van Aktie voor Aktie gehouden. Dat geeft het bestuur de gelegenheid om te laten zien wat er het afgelopen jaar is bereikt en wat ze het komende jaar van plan is.

De vergadering begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden leden. In het bijzonder de overleden oud-bestuursleden Hans van de Bovenkamp en Antoon van Rooijen. Beiden hebben veel betekend voor de vereniging. In de Aktief is daar aandacht aan besteed.

De jaarstukken werden onverkort goedgekeurd en ook de herverkiezing van bestuursleden was een formaliteit.