Guatemala

Tess Unlimited

Stichting Tess Unlimited is een Nederlandse stichting gevestigd in Guatemala. De stichting is opgericht in 2008 door Tessa de Goede de Ordoñez. Tess Unlimited zet zich in voor kinderen geboren met schisis; een aangeboren afwijking waarbij de lip en in veel gevallen ook het gehemelte niet volledig zijn gesloten. In Nederland beter bekend als een ‘hazenlip’ en/of ‘open gehemelte’.

Guatemala is een derdewereldland. De zorg die beschikbaar is in Guatemala is hierdoor zeer beperkt en schisis wordt in openbare ziekenhuizen niet behandeld. Dit betekent dat kinderen die met schisis geboren worden dit voor de rest van hun leven zouden hebben. Tess Unlimited zet zich daarom in voor deze kinderen in Guatemala, zodat zij net als wij de kans krijgen een gelukkig en betekenisvol leven te leiden.

We hebben wederom een mega jaar gehad, waar we meer dan 1000 kinderen hebben kunnen helpen en dat is mede mogelijk gemaakt door jullie!

Ik stuur jullie hierbij de foto’s toe van zowel het 3e en 4e kwartaal plus ik stuur jullie ons complete verslag van het jaar 2023!

Ik ben jullie enorm dankbaar voor al jullie hulp!

De eerste 3 kinderen hebben we in dezelfde operatieweek geopereerd: Beverly, Candelaria en Jose Martin! Alle drie wat grotere kinderen, maar alle drie hadden ze veel problemen

met praten en niemand kon ze verstaan. Helaas met logopedie werd het niet beter, dus hadden ze een speciale spraakverbeterende operatie nodig. Deze operatie is voor alle drie heel goed verlopen en ze

hebben nu alle drie intensieve logopedie en hun spraak gaat echt met sprongen vooruit en dat is heel leuk om te zien!

De eerste voor en na foto is van kleine Genesis! Een lief klein 4 maand oud meisje die aan haar lipje is geopereerd en ziet er direct heel goed uit!

Het tweede kindje dat geopereerd is aan zijn lip is Jose Mario, hij was al bijna 2 jaar oud en kwam pas dit jaar in ons programma. Gelukkig hebben we hem door jullie hulp kunnen helpen.

En het laatste mannetje is Alan, een lief klein en voor happy mannetje dat ook heel mooi is geopereerd!

Wij beginnen in januari met de grootste operatieweek ooit! We hebben 8 operatiekamers gehuurd en gaan in 6 dagen tijd bijna 150 kinderen opereren. We nemen jullie donatie van het eerste kwartaal van 2024 mee voor deze operatieweek en zal jullie na deze speciale week updaten! Nogmaals heel veel dank!

Ik wens jullie allemaal een heel Gelukkig en Gezond Nieuwjaar toe!

Heel veel liefs uit een warm en zonnig Guatemala,

Tessa de Goede