Sponsorloop 2019 Willibrordschool op 13 november: start 8.30

De Willibrordschool organiseert rond Willibrorddag weer allerlei sportieve activiteiten waaronder een sponsorloop. De opbrengst daarvan gaat deels naar Aktie voor Aktie (AvA) dat dit jaar 40 jaar bestaat. AvA heeft twee opvanghuizen in N.O. Brazilië. Een in Igaçi (1994) en een in Palmeira dos Indios (1997), beide in de arme Braziliaanse staat Alagoas. 

Dit jaar vier Braziliaanse gasten bij de sponsorloop.
Dit jaar komen er vier Braziliaanse gasten naar de sponsorloop kijken en de kinderen aanmoedigen. Alle vier hebben ze veel te danken aan de vele Willibrord sponsorlopen die in een reeks van jaren georganiseerd zijn.

De twee dames links op de foto zijn zuster Silvânia en zuster Aulenice. Zij geven ieder leiding aan een van  de opvangcentra met allebei tot 100 kinderen uit de armste gezinnen uit de omgeving.

De tweede dame van rechts is Monicleide Leite da Silva Barbosa 29 jaar oud, getrouwd. Ze heeft twee kinderen. Op 4-jarige leeftijd ging zij naar het Educandário Jesus Mestre. De financiële omstandigheden van haar familie waren toen zeer slecht.

De meest rechtse dame is Elane Maria. Ze is 33 jaar oud en heeft 3 kinderen. Ze is op 8-jarige leeftijd naar het Educandário Jesus Mestre gebracht door haar grootmoeder van moederskant. Ze komt uit een sociaal en economisch verstoord gezin.

Zowel Monicleide als Elane zijn in het Educandário goed opgevangen, het was als een tweede thuis, ze vonden er geborgenheid, kregen goede voeding en hebben er veel dingen geleerd die hun hebben geholpen in hun groei en ontwikkeling. Hun schoolopleiding oefende ze ook in discipline. Ze leerden leven met verschillen tussen mensen in de samenleving.

In 2008 verliet Monicleide Educandário en zij werkt nu als apotheker. Elane was 19 toen ze Educandário verliet en volgt nu een opleiding tot tandtechnicus.

Sponsorloop Willibrord blijft belangrijk
De zusters, waarvoor het open houden van de opvangcentra zonder de financiële steun uit de Willibrordsporloop heel moeilijk zou worden, en ook Monicleide en Elane vinden de sponsorloop heel belangrijk.

Het is dan ook te hopen dat ook dit jaar alle leerlingen zich weer tot het uiterste  inspannen om veel rondjes te lopen en dat ze veel sponsors vinden die ze met een flink bedrag per rondje willen belonen.

Aan de aanmoedigen door de vier Braziliaanse gasten zal het niet liggen.