Mozambique, Zimbabwe en Malawi zijn in maart jl. getroffen door een verwoestende orkaan. De orkaan Idai heeft honderden mensen het leven gekost. Honderdduizenden zijn in nood, bijvoorbeeld doordat hun huis is verwoest. Het is de zwaarste natuurramp in de regio in meer dan tien jaar.

Bezoek Angus Gaisford tijdens jubileumfeest Aktie voor Aktie
Het bestuur is in overleg met Angus Gaisford om te kijken of hij voor een kort bezoek naar Nederland kan komen en aanwezig kan zijn bij het jubileumfeest op 15 november a.s. Hij gaat in die periode voor familiebezoek naar Engeland.

Angus is de general manager van Namisu Children Village, het kinderdorp van AquAid Lifeline in het zuiden van Malawi waarop ook het Dawn Centre is gelegen. Tevens is hij voor Aktie voor Aktie de coördinator voor het Scholingsfonds, waarmee we jaarlijks 20 jongeren met een beurs een twee- of driejarige praktijkopleiding laten doen.

Hoewel delen van Zimbabwe het zwaarst getroffen zijn, heeft ook onze partnerorganisatie AquAid Lifeline in zuidelijk Malawi veel schade ondervonden. Op diverse plekken is er schade ontstaan aan gebouwen en zijn pit latrines (toiletgebouwen) ingestort en totaal vernield.

pitlatrine
pitlatrine
Angus Gaisford
Angus Gaisford

In kinderdorp Namisu van AquAid, waar het Dawn Centre is gelegen, was ook behoorlijke schade. De toiletgebouwen (pitlatrines) zijn totaal vernield.
In het Dawn Centre wonen kinderen met allerlei handicaps waar zij worden verzorgd.
Aktie voor Aktie heeft toegezegd het herstel van de vernielde pitlatrines in het Dawn Centre voor haar rekening te nemen. De herstelkosten bedragen € 1.370,-. De herbouw is in juli begonnen.
Akie voor Aktie helpt dit centrum waar gehandicapte kinderen wonen al met fysiotherapie. Daar heeft u in september 2018 meer over kunnen lezen.

AquAid Lifeline is een Engelse stichting met in totaal 13 plaatsen in Malawi waar zij weeskinderen en gehandicapte kinderen helpen. De belangrijkste sponsor is Cooleraid U.K. Ltd.