http://www.peachprosthetics.com/ louboutin outlet uk http://www.design4you.dk/ canada goose udsalg sac goyard pas cher canada goose pas cher http://www.studnet.dk/ moncler jakke tilbud prada replica Canada Goose Pas Cher Goyard pas cher Sac louis vuitton pas cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Goyard outlet http://www.viamatic.fr/ Monlcer Outlet https://www.hammerheads.nl/ polo Ralph Lauren pas cher Moncler Jakker Udsalg Parajumpers Jakker Udsalg Ralph Lauren pas cher http://www.psycoach-palacin.fr/ http://www.mercatiinternazionali.org/ https://www.usvirent.com/ Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher louis vuitton replica uk hermes replica uk louis vuitton replica uk Replica Bags Replica Bags Replica Bags hermes replica Doudoune Canada Goose Pas Cher YSL Replica UK replica louis vuitton handbags sac a main louis vuitton pas cher sac louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher sac a main louis vuitton solde
Aktie voor Aktie


Samen 120 jaar
Wat een prachtig gebaar!
Op WillibrorddAktie voor Aktie leden Jan en Anneke Gremmé zijn dit jaar samen 120 jaar geworden! Om dit te vieren gaven zij een feest met een wel heel mooie wens. In plaats van cadeauwensen vroegen zij hun gasten om een donatie te doen aan Aktie voor Aktie!

 

Nieuw fornuis
Nog een donatie!
Met het onderhouden van andermans tuinen heeft meneer Bos een mooi bedrag bij elkaar verdiend. Dit geld heeft hij gedoneerd aan Aktie voor Aktie! Inmiddels hebben wij hier maar liefst twee nieuwe fornuizen van kunnen kopen, het oude fornuis was echt aan vervanging toe.

 

Begrijpend lezen Brazilie
Recordopbrengst Sponsorloop Willibrordschool Vleuten
Op Willibrorddag 11 november organiseerde de Willibrordschool weer haar jaarlijkse sponsorloop. Na een korte aanmoedigingstoespraak door de nieuwe directeur Just Hageman renden de onderbouw leerlingen hun rondjes over een op de speelplaats uitgezet parcours. De bovenbouw liep zich alvast warm op weg naar het Maxima Park. Daar begon de strijd om de stempels op de afstempelkaarten als bewijs van de geleverde prestaties. De leerlingen hadden niet alleen vooraf veel sponsors weten over te halen. Op de dag zelf ze liepen zich ook de longen uit het lijf. Er werd maar liefst € 7.981,29 bij elkaar gerend, meer dan ooit. Vorig jaar liepen de leerlingen voor Aktie voor Aktie ter bouw van een schooltje voor kansarmen kinderen in de provincie Alagoas te Brazilië. Dit jaar is 50% van de opbrengst bestemd voor de inrichting van dat schooltje. De andere helft gaat naar Save the Children.

Trampoline voor Aktie voor Aktie

Bijzondere donatie
Een van onze leden wilde graag dat zijn donatie gebruikt werd voor ons opvanghuis in Igaci. In overleg met de leiding van dit opvanghuis is een trampoline aangeschaft.

Voor 100 kinderen is één zo’n trampoline natuurlijk wel in de rij staan om aan de beurt te komen, maar dat is niet erg. Een heel bijzonder idee van deze familie om de kinderen in Brazilië te verrassen.

Ze hebben al laten weten dat ze er heel erg blij mee zijn!

Donatie Onderlinge verzekeringen Haarrijn

IJsselsteinloop 2015
Met maar liefst vier bestuursleden was onze vereniging goed vertegenwoordigd op de jaarlijkse IJsselsteinloop. Ondanks de weersvoorspellingen kwamen een kleine 3000 deelnemers opdraven. En heus niet alleen uit de directe omgeving. Uit het gehele land komt men voor deze wedstrijd naar dit mooie stadje. Dit jaar waren er zelfs deelnemers uit Noorwegen en die konden prima lopen!

De loop heeft een goede naam. Dat houdt in dat behalve veel deelnemers ook veel toeschouwers zich melden. Waarschijnlijk nog meer dan het aantal deelnemers. Voor Aktie voor Aktie is dat een goede gelegenheid om zich te presenteren. De organisatie had voor ons een marktkraam geregeld, op een uitstekende plaats. Iedereen die uit de stad kwam, passeerde onze stand. Henk had mooie geplastificeerde afdrukken gemaakt van foto’s en teksten. Bovendien een speciale leaflet die door enkele tientallen mensen werd meegenomen. Tegen achten waren we al druk met de opbouw.

Al zo’n 30 jaar is Aktie voor Aktie een van de goede doelen die een donatie van de IJsselsteinloop krijgen. De donatie heeft een vaste bestemming: ons kinderopvanghuis in Iga?i. Hier worden een kleine honderd meisjes uit de armste gezinnen opgevangen voor opvoeding en opleiding. Om hen de tools mee te geven die hen geschikt maakt om zelf hun toekomst in te vullen. Op www.ijsselsteinloop.nl vindt u, behalve een wervende tekst over Aktie voor Aktie, de uitslagenlijsten van de verschillende onderdelen en een groot aantal foto’s. Bekijk hier het persbericht van de IJsselsteinloop 2015.

De opbrengst bedroeg maar liefst 7.000 euro; een geweldig resultaat!

 

Donatie Onderlinge verzekeringen Haarrijn

Onderlinge Haarrijn laat Aktie voor Aktie delen in de winst!
Op haar jaarvergadering besloten de leden van de Onderlinge brandverzekeringsmaatschappij Haarrijn op voorstel van het bestuur om Aktie voor Aktie met een donatie te verrassen. Maar liefst € 2.300,- kreeg onze vereniging. Voorzitter Koos Vermeulen mocht daarna de aanwezigen vertellen over het mooie werk dat Aktie voor Aktie doet. Dat leverde vele positieve reacties op. De Onderlinge laat het aan het bestuur van Aktie voor Aktie over om te bepalen aan welk project het geld zal worden besteed. Dit zal op de eerstvolgende bestuursvergadering worden vastgesteld.

 

Nog een zeer bijzondere donatie!
Tijdens de dankdienst van Hans van de Bovenkamp is gecollecteerd voor Aktie voor Aktie.
De kerk zat best vol, maar het bedrag dat is opgehaald overtreft toch onze stoutste verwachtingen. Maar liefst € 1.418,05 werd aan ons overgemaakt. Onze oprechte dank daarvoor.

In overleg met mevrouw Van de Bovenkamp zal het bedrag worden besteed aan de inrichting van een kleuterschooltje in Zuid-Afrika. Dat schooltje is onderdeel van een opvanghuis voor weeskinderen, de meeste met HIV of aids. Met dit schooltje wil de familie Griffioen proberen om de taalachterstand weg te werken die deze kinderen bijna allemaal hebben. Daarmee krijgen zij meer zicht op een goede schoolopleiding en dus op een betere toekomst.

Begrijpend lezen Brazilie

Aktie voor Aktie krijgt prachtige donatie!

In de afgelopen weken ontving Aktie voor Aktie een prachtige donatie van de Bas T Foundation. Zij maakten ons een bedrag over van € 2.500,- ten behoeve van het project Begrijpend Lezen.

Dit bedrag komt zeer van pas omdat de kosten voor zo’n project hoog zijn. We laten nu bijna 200 kinderen uit zeer arme gezinnen meedoen. Verdeeld over twee jaar komen de kosten ruim boven de € 30.000,- uit. We zijn dit project gestart nadat bleek dat begrijpend lezen voor deze kinderen een te hoge drempel was voor het volgen van een middelbare of hogere opleiding. En, zoals iedereen weet, is een goede opleiding noodzakelijk om zelf een inkomen te kunnen verwerven. Dat willen we immers bereiken: de kinderen moeten zelfredzaam worden.

Ook op deze plaats willen we onze hartelijke dank uitspreken aan de Bas T Foundation voor hun grote donatie. Zonder de hulp van donateurs kunnen wij geen kinderen helpen!

 

Peters Marathon
Peter van Liere, huisarts in De Meern, en al jaren een fanatieke hardloper, zou zijn sportieve droom gaan verwezenlijken, het lopen van de New York Marathon. En niet alleen voor zichzelf maar onder andere ook voor Aktie voor Aktie.

Peter zocht sponsoren die hem zowel mentaal als financieel wilde steunen. Een deel van het door de  sponsoren opgebrachte geld zou bestemd zijn voor het aanschaffen van een nieuwere auto voor het  kindertehuis in Igaci.

De New York Marathon ging niet door omdat de superstorm ‘Sandy’ met een verwoestende kracht over de oostkust van de Verenigde Staten trok. Ook New York werd niet gespaard. Op de dag van de marathon ging Peter, net als vele anderen, naar Central Park om daar te gaan hardlopen. Spontaan ontstond de uitdaging om meerdere rondjes van 10 km te doen om zo toch de marathonafstand te hebben afgelegd.

Peter voelde zich verantwoordelijk om de afstand voor zijn sponsoren en de goede doelen te lopen. En zowaar, hij slaagde er in om zonder veel tegenslagen de 42 km in New York succesvol af te ronden.

Met deze prestatie van formaat rende hij voor Aktie voor Aktie € 1.250,- bij elkaar! Wij bedanken Peter, ook namens het kindertehuis in Brazilie.