http://www.peachprosthetics.com/ louboutin outlet uk http://www.design4you.dk/ canada goose udsalg sac goyard pas cher canada goose pas cher http://www.studnet.dk/ moncler jakke tilbud prada replica Canada Goose Pas Cher Goyard pas cher Sac louis vuitton pas cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Goyard outlet http://www.viamatic.fr/ Monlcer Outlet https://www.hammerheads.nl/ polo Ralph Lauren pas cher Moncler Jakker Udsalg Parajumpers Jakker Udsalg Ralph Lauren pas cher http://www.psycoach-palacin.fr/ http://www.mercatiinternazionali.org/ https://www.usvirent.com/ Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher louis vuitton replica uk hermes replica uk louis vuitton replica uk Replica Bags Replica Bags Replica Bags hermes replica Doudoune Canada Goose Pas Cher YSL Replica UK replica louis vuitton handbags sac a main louis vuitton pas cher sac louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher sac a main louis vuitton solde
Aktie voor Aktie


Opening nieuw lesgebouw
Op zaterdag 16 april is het nieuwe lesgebouw in Igaci geopend. Dit gebouw is betaald uit de opbrengst van de sponsorloop van de Willibrordschool in 2014, aangevuld met een subsidie van Wilde Ganzen en een grote bijdrage van Aktie voor Aktie.

De inventaris is betaald uit de opbrengst van de sponsorloop in 2015. Omdat er de afgelopen maanden een ernstige epidemie van ziektes in Igaci heerste, die door muggen worden overgebracht, is de opening tegelijkertijd benut om een groot feest te organiseren voor alle kinderen.

Opening school Igaci Brazilie

 

Voorschoolse opvang in Kriel, Zuid-Afrika
Al enkele jaren werken we samen met The Shelter Ministries in Kriel in Zuid-Afrika. The Shelter MInistries exploiteert een weeshuis in Kriel. De dagelijkse leiding is in handen van een Nederlandse familie Griffioen, zowel vader, moeder als hun kinderen. Aktie voor Aktie helpt hen niet structureel, daarvoor hebben zij voldoende geldgevers. Maar regelmatig krijgen wij een verzoek dat niet direct past binnen hun gebruikelijke kanalen. De activiteiten in Kriel passen uitstekend bij onze doelstelling en we helpen hen dan ook graag.

De familie Griffioen heeft gemerkt dat de kinderen uit arme gezinnen het op school slecht doen omdat zij thuis niet de taal spreken waarin op school wordt lesgegeven. Hun dochter werkt op een school, naast haar werkzaamheden voor het weeshuis. Zij hebben daarom besloten om een voorschoolse opvang op te zetten, bedoeld om de kinderen een betere voorbereiding te geven op het schoolgaan en om hen de taal te leren. Van thuis hebben deze kinderen weinig aan steun te verwachten, de ouders zijn veelal analfabeet.

Allereerst is door een aantal vrijwilligers de opvang gebouwd. Ook een aantal vrijiwilligers uit Friesland! Bijgaand enkele foto’s die wij afgelopen maand van de familie hebben ontvangen en die een goed beeld geven van de werkzaamheden. Vervolgens zal het gebouwtje ook ingericht moeten worden. Daarvoor heeft de familie Griffioen zich gewend tot Aktie voor Aktie.

 

Kriel Aktie voor Aktie

Wij hebben hen een bedrag toegezegd van € 2.600,- voor de aanschaf van educatief speelgoed, boeken en kasten en een kopieerapparaat. Het totale bedrag is inmiddels ontvangen van een tweetal donateurs. De familie Van de Bovenkamp heeft de collecte gehouden tijdens dankdienst bij de uitvaart van ons oud-bestuurslid Hans van de Bovenkamp voor dit doel aan Aktie voor Aktie overgemaakt. De rest van het bedrag hebben wij ontvangen van een stichting die verder niet genoemd wil worden. En dat respecteren wij natuurlijk.

Het zijn de kinderen uit de allerarmste gezinnen in de leeftijd voor voorschoolse opvang en met een duidelijke taalachterstand die baat hebben bij deze voorschoolse opvang. Een taalachterstand vormt immers een ernstige drempel voor het goed doorlopen van de basisschool en daarmee van verdere opleidingen.

 

Onderwijsproject
Tijdens het werkbezoek aan Brazilië is gebleken dat de oorzaak voor het slecht mee kunnen komen van de kinderen in de opvanghuizen gezocht moet worden in het slecht kunnen lezen. We zoeken daarom donateurs die een leesproject willen financieren voor arme kinderen in Palmeira en Iga?i, in Noordoost Brazilië. De ouders van deze kinderen zijn zo arm dat ze hun kinderen nauwelijks te eten kunnen geven en zeker niet het vereiste schoolgeld kunnen betalen. Aktie voor Aktie vangt deze kinderen op, geeft ze te eten en zorgt voor onderwijs. De kinderen leren wel lezen, maar brengen het lezen weinig in praktijk. Hun ouders kunnen immers ook niet lezen, dus zijn er thuis geen boeken of tijdschriften. En een computer hebben ze natuurlijk al helemaal niet.
 
Daarom starten we voor deze kinderen een leesproject. Een speciale cursus begrijpend lezen door daarvoor opgeleide docenten. En om het lezen meer in de praktijk te brengen worden er nieuwe computers aangeschaft met internet, want daarvoor moet je ook lezen. Verder nieuwe bibliotheekboeken, wat tijdschriften. Alleen met voldoende onderwijs zullen deze kinderen later in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. En dat is nu precies het doel van Aktie voor Aktie: kansarme kinderen een toekomst bezorgen.

 

Aanvraag financiële adoptie
Voor het Braziliaanse meisje Mizia Jayne da Silva Pereira, heeft Aktie voor Aktie inmiddels een adoptie-ouder gevonden. Op bijgaande foto's ziet u Franciele dos Santos Silva, in het keukentje bij haar thuis en met haar ouders en twee broertjes.

Franciele is in juli 7 jaar geworden. Ze heeft een broer van 10 jaar en een babybroertje van 9 maanden. Ze woont met haar ouders in Igaci waar Aktie voor Aktie een opvanghuis heeft.

De leiding van het huis liet ons het volgende weten:
Franciele is 1 meter lang en weegt 17 kg. Het meisje heeft gelukkig een normale gezondheid. De vader van Franciele heeft geen vaste baan. In de zomer probeert hij allerlei klusjes te doen en in de winter helpt hij andere families op het land met het planten van mais en bonen. De moeder van Franciele helpt in de winter ook op het land. Het gezin krijgt maandelijks een uitkering van de gemeente (omgerekend ongeveer EUR 38,-).

Het gezin heeft een eigen huisje met een woonkamer, twee slaapkamers en een keuken. Het huisje is heel oud maar de familie heeft geen geld om het op te knappen. De wasplaats is buiten het huis. Er is geen leidingwater. Het meubilair bestaat uit een tafel met vier stoelen, een kast, een tweepersoonsbed, twee eenpersoonsbedden, een tv, een koelkast en een fornuis. Omdat de moeder geen geld heeft om gasflessen te kopen, kookt ze op hout. Het jongste broertje van 9 maanden slaapt bij zijn ouders in bed. Franciele vindt school heel leuk en is leergierig. Ze heeft een vrolijke babbel maar als ze in een nieuwe omgeving komt neemt ze de situatie eerst goed in zich op. Het is belangrijk dat ze de kans krijgt zich beter te ontwikkelen. 

Gezien deze problemen zoeken we namens de hulpverleners van Aktie voor Aktie in Brazilië, mensen die adoptie-ouder van Franciele willen worden, zodat het meisje dagelijks naar school kan gaan en in het opvanghuis goede maaltijden, aandacht, bijlessen en allerlei activiteiten aangeboden kan krijgen. Hierdoor zal ze een waardiger leven en een kans op een betere toekomst krijgen.

We hopen dat u contact met ons wilt opnemen met ons wilt opnemen om dit meisje verder te helpen.