http://www.peachprosthetics.com/ louboutin outlet uk http://www.design4you.dk/ canada goose udsalg sac goyard pas cher canada goose pas cher http://www.studnet.dk/ moncler jakke tilbud prada replica Canada Goose Pas Cher Goyard pas cher Sac louis vuitton pas cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Goyard outlet http://www.viamatic.fr/ Monlcer Outlet https://www.hammerheads.nl/ polo Ralph Lauren pas cher Moncler Jakker Udsalg Parajumpers Jakker Udsalg Ralph Lauren pas cher http://www.psycoach-palacin.fr/ http://www.mercatiinternazionali.org/ https://www.usvirent.com/ Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Outlet Replica Bags Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher Canada Goose Pas Cher louis vuitton replica uk hermes replica uk louis vuitton replica uk Replica Bags Replica Bags Replica Bags hermes replica Doudoune Canada Goose Pas Cher YSL Replica UK replica louis vuitton handbags sac a main louis vuitton pas cher sac louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher louis vuitton pas cher sac a main louis vuitton solde
Aktie voor Aktie


Aktie voor Aktie

Daar waar de groten niet komen... daar helpt Aktie voor Aktie.

Aktie voor Aktie is er om mensen in nood in de derde wereld te helpen. Daar waar de grote hulporganisaties niet komen, helpt Aktie voor Aktie in kleinschalige projecten. Geen massale hulpprojecten, maar projecten die direct en praktisch de nood van de allerarmsten lenigen. Het werk van Aktie voor Aktie is zo een zinvolle en onmisbare aanvulling op het werk van andere hulporganisaties.

Aktie voor Aktie is een vereniging ontstaan op initiatief vanuit de plaatselijke bevolking van Vleuten-De Meern. Al bijna 30 jaar werken vrijwilligers uit onze gemeenschap aan dit doel. In die jaren is veel hulp geboden in diverse gebieden van de derde wereld, vooral in Noord-Oost Brazilië.

De vereniging Aktie voor Aktie heeft geen bijzondere bindingen met kerkelijke of andere organisaties. Ieder kan lid of donateur worden en het werk beïnvloeden.

Aktie voor Aktie richt zich op de mens in nood waar ook ter wereld. Hulp wordt geboden zonder onderscheid te maken naar godsdienst of afkomst.

 

35 jaar Aktie voor Aktie Brazilie
(Persbericht)

Aktie voor aktie steunt al 35 jaar kansarme kinderen
De vrijwilligers van Aktie voor Aktie zetten zich al 35 jaar in om kansarme kinderen in derde wereldlanden een beter toekomst te bieden. ‘Redenen genoeg om daar bij stil te staan en nu eens de vrijwilligers in het zonnetje te zetten’ aldus de huidige voorzitter Koos Vermeulen. Afgelopen zaterdag kwamen ze bij elkaar om dit jubileum te vieren.

In de achtertuin van de voorzitter ontmoetten de vele (oud)vrijwilligers elkaar. Enthousiastelingen van nu en mensen van het eerste uur. Sommigen kennen elkaar niet of nauwelijks, zoveel personen hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de Meernse vereniging die zich onder andere ten doel stelt om 100% van de giften te besteden aan de door donateurs gekozen projecten.

“Aktie voor Aktie is nog steeds een levendige organisatie. De meeste projecten worden gerealiseerd in Brazilië waar veel kansarme kinderen leven. Projecten als het serveren van Brood & Soep maaltijden, het bouwen van scholen met een bibliotheek, het geven van computercursussen en psychologische ondersteuning voor meisjes uit probleemgezinnen.”

Kinderopvang in Zuid Afrika
Het meest recente project dat wij steunen is in Zuid-Afrika. In Kriel steunen we de familie Griffioen die een kindertehuis runt voor (hiv-besmette) wezen en verlaten of verwaarloosde kinderen. Gemiddeld wonen daar tussen de 30 en 40 kinderen die we een stabiele thuissituatie geven om zo hun vaak traumatische verleden te verwerken en achter zich te laten.

Dit alles kan alleen maar gerealiseerd worden door de inzet van deze groep vrijwilligers. Het is toch prachtig dat er zoveel lokale mensen zijn die zich het leed aantrekken van kinderen aan de andere kant van de wereld?” zegt een stralende Vermeulen.

Vaste donaties
Aktie voor Aktie is heel blij met jaarlijks terugkerende donaties uit evenementen. Als voorbeeld noemt Vermeulen de IJsselsteinloop en de Willibrordschool uit Vleuten. Elk jaar doneren zij toch weer een behoorlijk bedrag.

Tekort aan adoptie-leden
Het blijkt dat donateurs momenteel liever incidenteel projecten steunen dan dat men zich voor één kind inzet. Daarom neemt het aantal adoptie-leden af terwijl de behoefte hieraan alleen maar groter wordt. Wij blijven ons hard inzetten voor deze kinderen om iets meer zekerheid te geven voor hun toekomst. Voor ongeveer € 5,- per week is dit te realiseren.

Donaties zijn altijd van harte welkom op NL44RABO 0341 422 967